Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Deși deține o majoritate de 70% în Parlament, guvernul nu poate și nu știe să guverneze o țară europeană!

Postat la: 22.02.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

După ce Comisia Europeană a decis ceea ce ar fi văzut până și un orb, că ajutorul de stat de 500 de milioane de euro atribuit CFR Marfă este acordat ilegal, guvernul vrea să îngroape această ilegalitate într-una mult mai mare.

Pe românește spus, guvernul vrea să mute toate vagoanele și locomotivele CFR Marfă la o companie nou-înființată, Carpatica Feroviar și să lase toate datoriile de peste 3 miliarde de lei într-un birou pe a cărui ușă să rămână scris CFR Marfă.

De fapt guvernul vrea să salveze întreaga rețea mafiotă de la CFR Marfă mutând-o, cu arme și bagaje, la altă adresă, noua Carpatica Feroviar.

Și cică statul trebuie să aibă musai un transportator de marfă. De ce trebuie? Uite că acum CFR Marfă mai are cotă de piață doar 20% și nu moare nimeni. Firmele private transportă din greu și echipamente militare pentru Ucraina și ajutoare umanitare pentru aceeași Ucraina și o fac la costuri mai mici decât CFR Marfă.

Cică CFR Marfă e strategică. Păi de ce-ar fi dacă astăzi statul își transportă cele mai strategice mărfuri cu operatori privați?

Cică sectorul feroviar trebuie protejat de stat? Păi și atunci de ce crește statul în mod aberant taxa de utilizare a infrastructurii (TUI)

Poate că, de exemplu, firmele de stat nu o prea plătesc, de unde și uriașa datorie a CFR Marfă către CFR (Infrastructură).

Și dacă transportul feroviar este așa de strategic, de ce îl îneacă statul cu cel mai mare preț al electricității din Uniunea Europeană?

Poate nu știați, dar monopolul furnizării de electricitate pentru toți operatorii feroviari îl are firma de stat Electrificare CFR, care ține 35 de angajați doar pentru a cumpăra cea mai scumpă energie din piață și a o revinde transportatorilor la un preț nemaiîntâlnit.

Repet: înființarea unei firme noi cu activele unei firme falimentare este doar o șmecherie ieftină, care nu va păcăli pe nimeni și, într-un final, noi, contribuabilii vom plăti toate aceste năzdrăvănii ale unui guvern orb, surd și mut.

Petrișor Peiu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE