Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Palatul Împăratului

Postat la: 27.02.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O uluitoare dezvăluire magistral documentată ne fac jurnaliștii Anca Simina și David Muntean de la „Recorder". Sub numele de „Palatul Împăratului".

Este vorba nici mai mult nici mai puțin decât despre viloiul de un lux fără seamăn, în suprafață de 1.200 de metri pătrați, pregătit până azi în mare secret de RA-APPS pentru Klaus Iohannis. O investiție care ne va costa cel puțin 7 milioane de euro. O culme a destrăbălării unui personaj care și-a început cariera politică adjudecându-și în mod ilegal, „din meditații", mai multe vile în Sibiu, de pe urma cărora a stors, tot ilegal sume mari de bani pe care a uitat să le mai restituie statului român.

Din mai multe puncte de vedere, această dezvăluire, „Palatul Împăratului", merită toată atenția. În primul rând, pentru că amenajarea imobilului din Bulevardul Aviatorilor, care în trecut, culmea coincidenței, a fost sediul PNL, este asumată de o instituție a statului aflată în subordinea Guvernului României. Guvern condus de social-democratul Marcel Ciolacu, la momentul în care s-a decis această investiție de 7 milioane de euro, dedicată unei singure familii, o familie fără copii, alcătuită doar din el și din ea, familia lui Klaus Iohannis, începând din momentul în care acesta nu va mai deține poziția de președinte al României. Uriașa investiție pe 1.200 de metri pătrați, la care se adaugă serele și grădina, se face în ritm accelerat, chiar dacă președintele Klaus Iohannis linge clanța NATO pentru a fi numit secretar general, după ce a lins clanța UE pentru a ajunge președinte al Consiliului Europei.

Dincolo de această nerușinare, care constă în aruncarea pe fereastră a unei sume colosale, în timp ce Guvernul ne garantează că face toate eforturile pentru a economisi bani, pentru a micșora diferența între venituri și cheltuieli, mai este de remarcat și complicata inginerie pusă la cale în acest scop. RA-APPS nu dispunea în trezoreria sa de banii necesari. Cumva, a trebuit să-i procure. Și s-a ajuns la o soluție aparent ingenioasă. PNL - a doua coincidență - tocmai PNL, partidul pe care l-a condus Klaus Iohannis și pe care îl conduce și azi cu o mână de fier, a luat o decizie extrem de curajoasă. Într-un an electoral cu patru alegeri și cu cheltuielile aferente, PNL a decis tam-nesam să cumpere de la RA-APPS toate imobilele pe care le deține în schimbul unor chirii modice, plătind taman suma necesară amenajării palatului din Bulevardul Aviatorilor.

În al treilea rând ar mai fi de remarcat secretomania care a învăluit acest proiect, până când Recorder a intrat pe fir și, documentându-se pas cu pas - expresia ne spune desigur ceva - a aflat cui îi va fi acesta destinat. Sunt mai multe firme care colaborează în mod discret, la ritmul susținut al lucrărilor. Cu o singură excepție, toate aceste firme, începând cu Rafirom, sunt societăți comerciale acoperite, aparținând serviciilor secrete ale României. Care servicii secrete, din nou o simplă coincidență, sunt coordonate de beneficiarul lucrării, Klaus Iohannis, în calitatea acestuia de comandant suprem și președinte CSAT.

Iar grozăvia începe abia din momentul în care pe site-ul Recorder încep să se deruleze imaginile mega-proiectului la realizarea căruia se lucrează în ritm susținut. Nu prea s-au mai văzut asemenea apartamente de lux. Nu prea s-au mai văzut asemenea dormitoare. Nu prea s-au mai văzut dressinguri atât de multe, fiecare având dimensiuni a două-trei apartamente. Nu prea s-a mai văzut în această țară un lux de o asemenea extravaganță.

Sorin Rosca Stanescu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE