Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Războiul este Pace. Propaganda dă chix

Postat la: 26.02.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Arhanghelii războiului au recuperat trupul lui Navalnîi înaintea mamei sale și-l folosesc ca o ghioagă împotriva adversarilor politici.

Știți povestea, republicanii au blocat 60 miliarde pentru Ucraina la cererea expresă a dictatorului oranj, prietenul lui Putin, dușmanul democrației. Puteți să adaugați ce doriți în acest sos cu miros de praf de pușcă pe care propaganda ni-l bagă pe gât pănă la greață.

Într-o isterie suspectă ni se tot spune de dimineața pănă seara că blestematele de miliarde sunt vitale nu numai pentru Ucraina, dar întreaga civilizație occidentală este pe muchie. Viața banală a dlui Smith din Arkansas este în pericol iar Jean de la Paris se înneacă cu foaie gras.

De doi ani încoace cavalerii războiului ne promit capul lui Putin. Acuș, acuș îl livrăm, voi scotociți-vă buzunarele. Este prima oară în istoria modernă cănd cuvăntul pace nu face parte din vocabular. De dimineața pănă seara auzim un dezgustător zdrăngănit de arme, urlat prin toate mijloacele de presă. Victoria e aproape, Orwell ne privește ironic.

Atăt sunt de turbați și lipsiți de orice empatie (măcar pentru populația din Ucraina) încăt ne livrează propagandă de cea mai joasă factură. Deci soldații ruși desculți de care analiștii își băteau joc la începutul războiului au devenit între timp supercyborgi capabili să ocupe toate Europa. Mesajul sponsorului, dați bani, dați obuze. Publicul începe să simtă cacealmaua.

În mod straniu, moartea lui Navalnîi folosită din plin pentru un nou avănt al războiului este subminată de șeful securității ucrainiene, Budanov. El declară senin că "știu că vă dezamăgesc dar Navalnîi a murit de la un cheag de sănge". Adică nu l-a ucis acum, precis, tipul de la Moscova. A murit de moarte subită. Un diagnostic des întălnit de vreo doi ani încoace.

Presa occidentală, și nu numai, a intrat în fibrilație. La 10 ore de la surprinzătoarea declarație a unui ucrainian cu grad care îl ajută pe Putin, nici NY Times, nici CNN, nici Radio Canada, nici măcar hotnews sau g4media n-au știrea. Nu știu încă cum să manevreze cartoful.

De ce a ținut Budanov să transmită această informație care lovește în moalele capului mobilizarea împotriva rusului? Unele medii informate aveau deja ideea că Navalnîi ar fi fost mai util războiului mort, decât viu dar fără putere. Dar nu merg pe o pistă periculoasă, fără dovezi.

În orice caz, propaganda a dat chix din nou. Si crede ca populatia este idioata cu totul. Ca și în cazul minării conductei Nord Stream, moartea disidentului rus nu era productivă pentru Putin. Chiar și un cap încălzit ca al lui CT Popescu poate înțelege asta.

Presa progresistă a încercat să minimalizeze interviul lui Carlson cu Putin, dar un mesaj a fost transmis clar. Maleficul de la Kremlin este deschis dialogului, așteaptă un telefon. Să-l credem? Nu. Dar pănă să-l demascăm ca mincinos n-ar fi mai bine să-l testăm? După cum vedeți nimeni nu e interesat să afle dacă Putin blufează sau nu. E mai profitabil războiul, asta e ideea.

Să vă spun un secret. Chiar dacă vă lasă să credeți că dușmanul suprem al omenirii este Putin, există un alt tip care trebuie învins cu orice preț. Nu Putin poate împiedica marele plan al resetării, ci unul care trăiește în America.

Alin Alexandru

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE