Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Struțo-cămila s-a destrămat, iar actul nu a fost consumat

Postat la: 23.04.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Astăzi am de făcut o alegere grea. Trebuie să optez între două teme extrem de importante. A explodat literalmente tema rețelei de tip mafiot patronate de Florian Coldea. Și de interlopii din jurul său. Iar pe de altă, parte aeronava Cîrstoiu, care a decolat spectaculos, s-a prăbușit dramatic. Optez pentru a doua temă. Despre interlopii lui Coldea voi mai avea timp să vorbesc.

PSD și PNL, în tentativa lor de a edifica pentru următorii opt ani un partid-stat, s-au combinat, transformându-se într-o struțo-cămilă care și-a propus din această împreunare să facă mai multe ouă de aur. Primul și cel mai important pentru moment era să producă un primar pentru Primăria Generală a Capitalei. Fără măsurători, fără niciun fel de analize competente, în urma unui simplu SMS transmis de către Klaus Iohannis, culmea, nu generalului cu patru stele Nicolae Ciucă, ci premierului PSD, Marcel Ciolacu, a fost desemnat pentru a îndeplini această misiune doctorul Cîrstoiu.

Scos din joben, după cum s-a aflat, de către Ciolacu, acesta s-a dovedit în scurt timp total impotent sub aspect electoral și, din păcate, cu mai mulți scheleți care au ieșit spectaculos din dulapul domniei sale. Cu câteva zile înaintea termenului final, a momentului în care trebuie depuse candidaturile pe București, coaliția a bubuit și, după circa 13 ore de discuții, s-a întors cum s-ar spune la locul crimei.

Adică PSD și PNL s-au decuplat fără să-și fi consumat actul incestuos la adresa democrației și au decis, ce să vezi, să-și lanseze în cursă jucătorii la care renunțaseră. Gabriela Firea pentru PSD și Sebastian Burduja pentru PNL. Ce valoare și ce consecințe au aceste decizii de ultim moment, la care, firește, se adaugă și schimbarea din mers a opțiunilor și deci a listelor pentru candidații și consilierii de sector?

Atât Gabriela Firea cât și Sebastian Burduja sunt literalmente sacrificați. Eu, pus în locul oricăruia dintre cei doi, nu aș fi acceptat în ruptul capului o candidatură, în condițiile în care încrederea electoratului în cele două partide a ajuns în București la genunchiul broaștei și efectiv nu mai există timpul necesar pentru recuperarea startului ratat. Gabriela Firea, care ani de zile s-a plasat în topul încrederii cetățenilor, urmând să fie acum învinsă de Nicușor Dan sau de Piedone, își asumă anticipat o mare umilință. La rândul său, Sebastian Burduja, care poate ar fi fost un candidat câștigător la Sectorul 1, pe care l-a condus mult timp în calitate de președinte PNL și îl cunoaște bine, nu are absolut nicio șansă să câștige suficiente voturi pentru Primăria Generală a Capitalei. Ceea ce până la urmă se va extrapola și în umilirea celor două partide, cu lideri nepotriviți, care au luat decizii catastrofale într-o bătălie extrem de importantă.

Rămân în cursă, mergând cumva bară la bară, Piedone și Nicușor Dan. Primul își va adăuga o parte dintre voturile electoratului PSD, șocat de deciziile aiuristice ale propriului partid condus de Marcel Ciolacu, iar cel de-al doilea, Nicușor Dan, va beneficia simetric de voturi ale electoratului liberal. Din păcate pentru Piedone, electoratul PSD este ceva mai disciplinat, iar în București, Gabriela Firea, care acum îi este adversară, își conduce organizația cu destul de multă autoritate. Ceea ce înseamnă că, pentru a câștiga, Piedone trebuie să-și accelereze campania.

Întrucât s-a decis să se meargă pe liste separate în întreaga Capitală, se pot produce rezultate spectaculoase în sectoare și mai ales în Sectorul 1. Unde este posibil și chiar plauzibil ca Liviu Negoiță, omul susținut de Piedone, să-i surclaseze pe ceilalți candidați. Înainte de a se declanșa propriu zis campania electorală, la localele anticipate și la alegerile europarlamentare, PSD și PNL pierd în mod dramatic în cel mai important fief al celor două partide. Struțo-cămila nici măcar nu a avortat. Pur și simplu nu și-a consumat actul.

Sorin Roșca Stănescu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE