Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Suveraniștii formează un nou grup politic în Parlamentul European: extrema dreaptă germană AfD va fi principala forta de opozitie

Postat la: 10.07.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Liderul partidului ultranaţionalist şi xenofob ceh Libertate şi Democraţie Directă (SPD), Tomio Okamura, a anunţat marţi crearea unui nou grup în Parlamentul European, "Europa Naţiunilor Suverane", care include şi partidul de extrema dreaptă german Alternativa pentru Germania (AfD).

Ambele formațiuni provin din fostul grup Identitate şi Democraţie (ID), denumirea anterioară sub care au fost grupate partidele de extremă dreaptă în legislatura europeană din 2019-2024. "Programul este împotriva Acordului Verde European, a migraţiei şi a islamizării Europei", a declarat Okamura, la o conferinţă de presă la Praga. El a subliniat că obiectivul noului grupul din Parlamentul European este de a returna către politica naţională "atribuţiile Bruxellesului".

Prezentarea noului grup, precum şi componenţa acestuia, vor fi anunţate miercuri în Parlamentul European. Este de aşteptat ca printre partenerii din noua alianţă să se numere formaţiunea Se Acabo la Fiesta (Petrecerea s-a terminat, SALF) a politicianului şi polemistului spaniol Alvise Perez, partidul antiimigraţie Reconquete din Franţa, formaţiunea de extremă dreapta Confederaţia din Polonia, partidul naţionalist bulgar şi prorus Renaşterea, partidul Republika din Slovacia şi formaţiunea Patria Noastră din Ungaria, format din foşti lideri cu poziţii radicale ai partidului de extremă dreapta ungar Jobbik.

AfD ar urma să devină cea mai mare forţă din grupul "Europa Naţiunilor Suverane", cu 14 deputaţi din cei 23 de europarlamentari din şapte ţări membre pentru a crea un grup, conform regulamentului. Astfel că Parlamentul European va înregistra o nouă familie politică de extremă dreapta, care se adaugă grupului recent apărut "Patrioţi pentru Europa", al premierului ungar Viktor Orban, şi din care fac parte partidul eurosceptic Vox (Spania), formaţiunea ultranaţionalistă FPO (Austria), partidul populist ANO din Cehia şi formaţiunea conservatoare şi de extrema dreaptă portugheză Chega.

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE