Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Statele Unite nu renunță la programul de supraveghere electronică a cetățenilor străini, aflați chiar și pe teritoriul altei țări

Postat la: 13.04.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Camera Reprezentanţilor Statelor Unite a aprobat vineri prelungirea unui sistem internaţional de supraveghere electronică, foarte utilizat de serviciile americane de informaţii, dar criticat de organizaţiile pentru protecţia libertăţilor, scrie AFP.

Acest program permite serviciilor americane de securitate să desfăşoare programe de supraveghere electronică fără a solicita un mandat judiciar sistematic.

Se referă în special la cetăţenii străini din afara Statelor Unite, inclusiv prin consultarea e-mailurilor.

Textul în cauză, secţiunea 702 din Legea privind supravegherea activităţilor serviciilor de informaţii în străinătate (Foreign Intelligence Surveillance Act - FISA), este puternic denunţat de organizaţiile pentru apărarea vieţii private şi a libertăţilor.

În Congres, reînnoirea sa este în continuare subiectul unor dezbateri foarte aprinse. După adoptarea sa vineri în Cameră, textul trebuie să obţină acum undă verde din partea Senatului pentru a fi prelungit.

Fostul preşedinte Donald Trump, care doreşte să-l înlocuiască pe Joe Biden la Casa Albă, s-a implicat în negocieri, îndemnând parlamentarii săptămâna aceasta "să ucidă FISA".

Programul a fost "folosit împotriva mea şi a multor alţii. Mi-au spionat campania!!!", a susţinut el, fără dovezi, pe reţeaua sa Truth Social.

La mijlocul lui decembrie, un înalt responsabil de la Casa Albă a pledat pentru prelungirea acestuia şi a subliniat că, ţinând cont "de ceea ce se întâmplă în Israel, de ceea ce se întâmplă în Ucraina, de ameninţarea reprezentată de China, de ceea ce se întâmplă cu infrastructurile noastre strategice, de atacurile cibernetice, ar fi un moment foarte prost pentru a ne dezarma unilateral".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE