Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Concurs trucat pentru postul de secretar general al Consiliului Legislativ

Postat la: 09.03.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Pe data de martie 2016 a avut proba scrisa a candidatilor inscrisi pentru ocuparea postului de „secretar general- inalt functionar public" al Consiliului Legislativ. In aparenta, totul parea in regula, insa ulterior ca acest post era deja adjudecat, iar concursul era doar o simulare ca sa se acopere de hartii conducerea Colegiului Legislativ. De ce?

Pentru ca la acest concurs s-au inscris doar doi candidati. Unul a fost Danut Sandulescu, fost director la Camera Deputatilor si ex secretar general al Ministerului Tineretului si Sportului, iar cel de al doilea Ionut Duli Mazâlu, consilierul presedintelului Consiliului Legislativ- Dragos Dan Serban Iliescu. Insa, surpriza. Peste 50% din subiectele de concurs au vizat proceduri legislative privind achiziitile publice, adica cam cu ceea ce se ocupa consilierul Ionuț Duli Mazâlu, desi aceata tematica nu ocupa in bibliografia de concurs nici 5%.

Ca atare, concursul a fost doar o formalitate pentru consilierul presedintului Consiliului Legislativ care a fost declarat castigator fara nicio ezitare. Insa, surprinzator, Ionut Duli Mazâlu a dat concurs pentru ocuparea postului de secretar general in timpul programului de la consiliul Legislativ. Nici macar de ochii lumii, aceata n-a catadicsit sa-si ia liber sau o zi de concediu pentru a participa la concurs.

Afaceri imobiliare off-line și ceva incompatibilități interesante pentru ANI

Participarea la acest concurs a lui Ionuț Duli Mazâlu si adjudecarea postului ridica mari semne de intrebare asupra legalitatii concursului. In primul rand, el este consilierul presedintelui Dragos Dan Serban Iliescu. Or, la articolul 10 ale Legii 73//1993 pentru infiintare, organizarea si functionarea Consiliului Legislativ prevede clar ca un consilier „este numit de presedinte si trebuie sa aiba o pregatire juridica superioara, o buna reputatie morala si profesionala si o vechime de cel putin 15 ani in activitatea juridica".

Insa, potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, Ionuț Duli Mazâlu nu a facut dovada ca "are vechime de cel putin 15 ani in activitatea juridica" si ca are „o buna reputatie morala si profesionala". In schimb, are ceva probleme cu declaratia de avere ceea ce l-a face interesant pentru inspectorii Agentiei Nationale de Integritate (ANI). Desi este functionar public, el nu si-a mentionat afacerile in declaratia de avere si in cea de interese. Pentru ca el se ocupa cu vanzarea de terenuri si case in zona municipiului Slobozia, asa cum chiar el se prezinta pe acest site cu nume, telefon sia dresa de mail.

Mai mult, in declartia de avere postata anul trecut pe site-ul Consiliului Legislativ, Ionuț Duli Mazâlu precizeaza ca detine doua apartamente in Bucuresti de 165 mp si respectiv 175 mp, o casa de vacanta la Sinaia de 173 mp si un spatiu comercial de 32 mp in Slobozia. Dar, surprinzator la aceasta zestre imobiliara de invidiat, consilierul presedintelului Consililului Legislativ nu are niciun metru patrat de teren aferent acestor imobile. Oare casa de vacanta este suspendata ori e pe vreun lac sau pe apa Prahovei? In plus, din declaratia de avere nu reiese ce se intampla cu spatiul comercial de la Slobozia: este inchiriat sau ce activitate se presteaza in acel spatiu. Ionuț Duli Mazâlu mai precizeaza ca detine un Land Rover si BMW si ca a imprumuta pe o persoana fizica cu 85.000 de euro.

Din postura consilier al presedintelui Consiliului Legislativ care deruleaza afaceri imobiliare este cam incompatibil cu statutul de functionar public. Dar ce mai conteaza aceasta „mica" incompatibilitate si cele cateva dedicatii de la concurs, cand deja Ionuț Duli Mazâlu a fost alesul favorit al presedintelui Dragos Dan Serban Iliescu ca sa ocupe postul de secretar general Consiliului Legislativ. Oare ce vor spune cei doi presedinti ai Camerei Deputatilor si Senatului, Valeriu Zgonea si Calin Popescu Tariceanu, de aranjamentul girat de presedintele Dragos Dan Serban Iliescu pentru postul cu dedicatie de secretar general al Consiliului Legislativ, mai ales ca acest concurs este contestat?

DREPT LA REPLICA:

Consiliul Legislativ a luat la cunoștință cu surprindere de conținutul articolului intitulat ,,Concurs trucat pentru postul de secretar general al Consiliului Legislativ", apărut în ediția online Ziua News, postat în data de 9 martie 2016, ora 10:50, sub semnătura generică "Ziua News" și constată că textul articolului reflectă o abordare superficială asupra unei proceduri de concurs aflată încă în derulare.
Pentru corecta informare a opiniei publice, Serviciul de Relații Externe, Protocol, Presă, Petiții și Relații cu Publicul al Consiliului Legislativ a fost abilitat de Președintele Consiliului Legislativ să solicite administratorilor site-ului ,,www.ziuanews.ro" publicarea unui drept la replică.
Așa cum rezultă din dreptul la replică pe care vi-l trimitem alăturat (în format pdf și word), aserțiunile autorului sunt neconforme cu realitatea. De aceea, vă solicităm să publicaţi dreptul la replică anexat, în aceleaşi condiţii ca articolul invocat, în vederea rectificării informaţiilor prezentate opiniei publice, deoarece acestea nu sunt conforme realităţii şi sunt de natură să aducă atingere imaginii şi prestigiului Consiliului Legislativ, precum şi membrilor acestei instituţii.
Consiliul Legislativ îşi exprimă speranţa că, pe viitor, pentru asigurarea unei informări corecte şi obiective a opiniei publice, Ziua News va solicita şi punctul de vedere al instituţiei noastre, înainte de publicarea unui articol, evitând astfel erorile de informare a opiniei publice.
Cu deosebită considerație,

Bogdan Dobrescu
Șef Serviciu
Consiliul Legislativ

În legătură cu articolul "Concurs trucat pentru postul de secretar general al Consiliului Legislativ", apărut miercuri, 9 martie 2016, în ediția online Ziua News, articol ce conține informații neconforme cu realitatea, în virtutea dreptului la replică și pentru o corectă informare a opiniei publice facem următoarele precizări:

1. Pentru a asigura transparența deplină a concursului pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a unui post de secretar general - înalt funcţionar public - al Secretariatului Consiliului Legislativ, scoaterea acestui post la concurs a fost publicată într-un cotidian de circulație națională, în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a, și pe pagina de internet a Consiliului Legislativ, fiind preluat și de site-ul posturi.gov.ro.

2. În considerarea postului scos la concurs, au fost desemnați ca membri în Comisia de concurs, respectiv în Comisia de soluționare a contestațiilor, persoane din afara Consiliului Legislativ, care au calitatea de înalți funcționari publici. Aceștia au fost nominalizați în comisiile respective de Senat și Camera Deputaților, la cererea Consiliului Legislativ.

3. Domnul Mazâlu Duli Ionuț nu este consilierul președintelui Consiliului Legislativ. El ocupă funcția publică de consilier la Sectorul de legislație penală și contravențională din cadrul Secției de drept public, fiind unul dintre cei 22 de consilieri-funcționari publici din Consiliul Legislativ.

4. Vechimea necesară pentru ocuparea funcției publice de consilier în cadrul Consiliului Legislativ este de 7 ani, nu de 15 ani, și nu este reglementată de art. 10 din Legea nr.73/1993, ci de art. 18 din același act normativ. Domnul Mazâlu Duli Ionuț îndeplinea la data numirii în funcția publică de consilier condițiile prevăzute de lege, inclusiv condiția de vechime în specialitate juridică.

5. Domnul Mazâlu Duli Ionuț nu lucrează în domeniul achizițiilor publice, ci în Sectorul de legislație penală și contravențională din cadrul Secției de drept public a Consiliului Legislativ, unde analizează aspecte din domeniul dreptului penal, dreptului procesual penal, regimului contravențiilor și al sancțiunilor contravenționale, având o vechime de peste 13 ani în Consiliul Legislativ.

6. Domnul Mazâlu Duli Ionuț s-a aflat în concediu legal de odihnă în perioada 29 februarie - 3 martie 2016, conform Notei de plecare în concediul de odihnă nr.R6/113/26.02.2016, proba scrisă a concursului având loc în data de 3 martie 2016.

7. În fiecare an, declarațiile de avere și de interese ale salariaților Consiliului Legislativ, inclusiv ale domnului Mazâlu Duli Ionuț, sunt actualizate, publicate pe pagina de internet a Consiliului Legislativ și comunicate Agenției Naționale de Integritate.

Consiliul Legislativ
Serviciul de Relații Externe, Protocol, Presă,
Petiții și Relații cu Publicul

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE