Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Congresul media din Austria discută viitorul presei și introducerea inteligenței artificiale în transmiterea informatiei

Postat la: 15.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Inteligența artificială va schimba jurnalismul, mass media și societatea, este concluzia Congresului Media ce se desfasoara in aceste zile la Viena, in Austria. Participă case de presă mari, care au centre și în România, dar și câteva sute de jurnaliști de la publicatii importante.

Se vorbește despre impactul Chat GPT și a soft-urilor de tip inteligență artificială. Experții media europeni încearcă să ofere un răspuns clar la modul în care va schimba inteligența artificială jurnalismul, mass media și societate civilă. Sunt prezenți jurnaliști, programatori, dezvoltatori de soft-uri, IT-iști care utilizează inteligența artificială pentru cercetare, investigare și combaterea dezinformării, generarea automată a unor rapoarte despre conținuturile editoriale, dezvoltarea și oferirea unei publicații digitale complet individualizate în funcție de preferințele fiecărui abonat.

Cei care vor ține prelegeri în cadrul acestui eveniment sunt: Ladina Heimgartner de la Ringier Group și Blick Group, BurdaForward Germania, APA Austria și alte publicații din Olanda, Norvegia, Belgia ș.a. Se vorbește despre introducerea inteligenței artificiale în presa scrisă și folosirea acestei tehnologii pentru a modela informațiile care ajung la utilizatorii de social media. Cu alte cuvinte, despre cenzură. Se va realiza o triere subiectivă a informațiilor la care au acces cetățenii, ceea ce se traduce exact prin cenzură și manipulare.

Această triere a informației depinde și de experiența utilizatorilor pe rețelele de socializare. În acest sens, Uniunea Europeană a introdus Digital Services Act prin care sunt forțate rețelele de socializare să limiteze campaniile politice pe care le promovează, să elimine orice tip de conținut care intră în categoria „propagandă, manipulare sau dezinformare", să folosească IA pentru a oferi informații „de calitate" pentru utilizatori.

Mai grav este că deja a fost pus în funcțiune acest mecanism al manipulării, mulți dintre vorbitorii de la eveniment recunoscând că deja folosesc inteligența artificială pentru a genera „articole cu informații reale". În pofida amplitudinii evenimentului și gravității subiectelor dezbătute, nu a apărut absolut nimic în presa din România despre acesta, nu există videoclipuri, nu există anunțuri, totul este ținut secret, mentionează solidnews.ro.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE