Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Corupţia macină din temelii Spitalul Gerota al MAI

Postat la: 30.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Săptămâna aceasta, ofiţeri al Direcţiei Generale Anticorupţie din cadrul MAI, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, au descins la acest spital al Internelor, existând suspiciunea eliberării ilegale a unor scrisori medicale contra şpagă, necesare întocmirii dosarelor de pensionare pentru angajaţi din sistem. Că dacă n-ar fi intervenit procurorii, maşinaţiunea ar fi fost muşamalizată ca şi până acum, cum presa a relatat pe larg în ultimii zece ani.

De mai mulţi ani, Direcţia Naţională Anticorupţie are în lucru ilegalităţi greu de imaginat pentru o minte normală, cu privire la fapte ce au avut loc din anul 2004 încoace. Este vorba în principal despre folosirea identităţii unor muribunzi pentru acapararea de case naţionalizate, precum şi de utilizarea fără drept a unor programe software piratate, primite sub forma unei aşa-zise donaţii.

Cu toate că Laura Codruţa Koveşi susţine că la DNA nu există dosare mai vechi de doi ani, în aceste cazuri afirmaţia nu este altceva decât o minciună sfruntată. Pentru că atare direcţie, respectiv procuroarea Mihaela Moraru Iorga, muşamalizează în permanenţă fapte petrecute în urmă cu 11 ani, prea preocupată s-o înfunde în aceste zile pe Elena Udrea.

Instanţele de judecată au muşamalizat pirateria

Iniţial, spitalele „Prof. Dr. Dimitrie Gerota" al MAI şi „Prof. Dr. Agrippa Ionescu" al SRI au primit donaţii constând în câte un program ERP (Enterprise Resource Planning), care poate administra întreaga activitate a unei unităţi spitaliceşti şi nu numai. Ulterior, Oficiul Român pentru Drepturi de Autor (singura instituţie a statului abilitată să se pronunţe în materie) a constatat, în urma unor expertize de specialitate, că softul a fost piratat de către ofertanta SC RSC SRL (avându-l drept asociat semnificativ pe fostul ministru de Finanţe, Sebastian Vlădescu) de la SC OMNIS GROUP SRL.

Cu toate acestea, în mod absolut incredibil, instanţele de judecată au infirmat concluziile experţilor ORDA, fără a avea un minimum de pregătire în domeniul drepturilor de autor pe segmentul IT&C, scoţându-i basma-curată pe piraţii respectivi. Pe fir au intrat şi procurorii Oficiului European de Luptă Antifraudă de la Bruxelles, dar cum muşamalizarea cazului s-a bucurat de sprijin la cel mai înalt nivel naţional, lucrurile au rămas ca-n gară.

Dovezi temeinice, nu suspiciuni rezonabile

Cu privire la această speţă, în care există nu numai suspiciuni rezonabile de corupţie, ci şi dovezi temeinice (vezi raportul ORDA care confirmă pirateria), DNA a fost sesizată de ani buni, însă procurorii anticorupţie au preferat să prelungească ancheta la nesfârşit, pentru a-i face scăpaţi pe cei vinovaţi. Cu menţiunea că, în această poveste murdară, pe lângă mai mulţi ofiţeri MAI de rang înalt, este implicată însăşi Compania Microsoft a lui Bill Gates.

Deoarece, printre multe altele, şefi ai reprezentanţei din România ai colosului (considerat de către unii senatori americani drept cel mai mare terorist IT al planetei) au protejat prin propriile mijloace pirateria, ba chiar şi-au folosit şi nevestele cu grade mari din cadrul MAI în acelaşi scop. Şi-aici este suficient să pomenim numele soţilor Artopolescu, Ovidiu şi Corina, ca presupuşii investigatori să înţeleagă la ce ne referim.

Mafie imobiliară care a „decartat" morţi, protejată de DNA

La Spitalul Gerota din Capitală au mai avut loc şi alte fapte abominabile, până acum acoperite cu obstinaţie de către procurori, privind utilizarea identităţii unor muribunzi cu metastaze în faze terminale, de către col. dr. chirurg Adrian Murea, supranumit de presă Dr. Moarte. Totul în încercarea acestuia, împreună cu complicii săi constituţi în adevărate reţele mafiote imobiliare - printre care se numără şi contraamiralui Emil Dumitrescu, zis Cico - de-a pune mâna pe unele imobile naţionalizate.

Întâmplarea (sau nu) face ca patronului OMNIS, căruia i-a fost piratat softul folosit şi de Spitalul Gerota, să-i fie furată cu acte false o casă de către acelaşi Dr. Moarte. După mai mulţi ani de procese, Dragoş Rişcanu şi-a putut recupera imobilul distrus la comandă şi chiar incendiat, dar fără ca vreun vinovat să fie tras la răspundere. Asta cu toate că DNA îl cercetează în continuare pe chirurgul Adrian Murea (vezi foto jos), care operează oameni, drept principal făptuitor al macabrei escrocherii.

Când se va da undă verde, că au trecut mai mult de 10 ani?

Seria grozăviilor ce se petrec la Spitalul Gerota - ignorate în cunoştinţă de cauză de către procurori - nu se opresc însă aici. Fapte reprobabile cu duiumul, care ar trebui anchetate şi condamnate de către justiţie, au loc în continuare fără nici cel mai mic pardon. Dacă s-ar dori, într-adevăr, aflarea adevărului, iar investigatorii plătiţi regeşte ar citi doar presa ultimilor ani, ar avea suficiente dovezi temeinice să pună piciorul în prag. Sau măcar să-i cheme la audieri pe jurnaliştii oneşti, care au relatat despre aceste cazuri în presă, şi să le solicite dovezile de care dispun. Cu siguranţă, însă, că n-o vor face, până când nu vor primi undă verde de la şefa Koveşi. Apropo, că tot veni vorba: de ce nu li se dă undă verde procurorilor anticorupţie?

Notă de subsol

Înainte cu câteva zile de Crăciunul anului 2009, o colegă de-a mea a obţinut un interviu cu Procurorul General al României, în legătură cu morţii din decembrie 1989, iar subsemnatul am însoţit-o. La un moment dat, dna Koveşi a făcut afirmaţia că la DNA nu mai există dosare mai vechi de doi ani. Atunci mi-a sărit ţandăra şi-am amintit de cazul Spitalului Gerota şi al Dr. Moarte, de care m-am ocupat din primăvara lui 2005. În acel moment, adjunctul Marius Iacob - care era şi el prezent - i-a sărit şefei în apărare, explicându-mi că acest caz este unul foarte compex şi necesită mai mult timp pentru investigare.

Şi-aşa au rămas lucrurile în următorii aproape şase ani de zile. Despre această poveste abracadabrantă am relatat şi într-unul din cele două volume ale trilogiei „Microsoft - îngerul păzitor" scrise în 2010, ce pot fi accesate şi chiar copiate gratuit, de pe site-ul Editurii NAŢIONAL, care au fost trimise cu confirmare de primire în limbile română şi engleză tuturor comisarilor europeni de la Bruxelles, altor instituţii comunitare precum OLAF şi Comisia Antitrust, Preşedinţiei noastre (adică lui Băsescu Traian), Guvernului, SRI, SPP, MAI, DGA, MApN, unor ONG-uri etc. Şi de-atunci, tăcere totală...

Dan Coste

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE