Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Scandal international! Bulgaria ar putea expulza doi oficiali ruşi suspecţi de spionaj

Postat la: 25.01.2020 - 14:19 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministrul bulgar de Externe, Ekaterina Zaharieva, a declarat vineri că Bulgaria ar putea expulza doi oficiali ruşi suspecţi de spionaj.

„Am primit scrisori de la procurori cu aceste acuzaţii. Vom lua măsurile pe care suntem obligaţi să le luăm şi cel mai probabil îi vom declara pe suspecţi 'persona non grata'", a declarat Ekaterina Zaharieva, adăugând că va convoca ambasadorul rus la Sofia pentru discuţii, scrie Gandul.

Ambasadorul Rusiei a declarat că a primit o înştiinţare în acest sens: "Nu a fost prezentată nicio dovadă care să confirme activităţile lor incompatibile cu statutul lor. Rusia îşi rezervă dreptul de a lua măsuri de îngrijire". Procurorul şef bulgar, Ivan Geshev, a confirmat că a început o anchetă a celor diplomaţi ruşi acuzaţi de spionaj, Dmitri Mikhailovich Yaroshenko şi Alexander Khvatov.

"L-a informat pe Ministrul Afacerilor Externe cu privire la culegerea de probe privind activităţile de spionaj desfăşurate de doi resortisanţi străini cu imunitate diplomatică pe teritoriul ţării", a declarat Parchetul General într-o declaraţie pe site-ul oficial.

Procurorii au informat că un prim-secretar din cadrul departamentului consular al Ambasadei Rusiei a avut activităţi de spionaj încă din 2017, încercând să colecteze informaţii despre procesul electoral din Bulgaria. Un al doilea diplomat spiona sectorul energetic al statului membru UE şi măsurile de securitate energetică încă din octombrie 2018. Bulgaria a expulzat în ultima perioadă mai multi ruşi acuzaţi de spionaj.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE