Gabriela Firea ii adresează o Scrisoarea deschisă lui Nicușor Dan (P)
Postat la: 02.06.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Domnule primar general, Nicușor Dan, este a două oară când vă scriu pentru a vă chema la o dezbatere despre ce am făcut fiecare la Primăria Capitalei, o dezbatere pe care toți bucureștenii o așteaptă.
V-am cerut în mesajul anterior să discutăm chiar despre ce ați declarat la lansarea candidaturii, despre „valori, respectarea legii și instituții funcționale".
Acum, vă solicit să discutăm tot despre ce spuneți dvs., despre obstacolele pe care le-ați întâlnit și cum argumentați nerealizarea lucrurilor pe care le-ați promis acum 4 ani.
Nu datoria a împiedicat dezvoltarea capitalei, ci stilul de a conduce și de a comunica cu oamenii, de a acționa și a decide. Prin toate acestea v-ați dovedit liderul unei echipe care a stat...pe timpul bucureștenilor.
Acum câteva zile, vorbind despre eșecul de a extinde parcările, ați spus: "cu parcările, nu e să trimiți o racheta în cosmos, e o chestie care necesită un management pe care nu l-am avut, ce să mai...".
Domnule primar, sunteți serios? Care management v-a lipsit, chiar al dumneavoastră?
Afirmați, într-o discuție publică, pe 15 mai, că unul din motivele din cauza căruia n-ați reușit să faceți mai mult, a fost că nu ați putut să vă creați o echipă de colaboratori: „ce n-a ieșit în mandatul asta, a fost să conving oameni să vină în primărie, am invitat 100 de oameni...".
Cum să fie oamenii motivați să vină lângă dvs., când nu răspundeți la telefon nici măcar oamenilor din actuala echipă, cei care v-au susținut să câștigați, să nu-i mai amintesc pe cei din echipa adversă.
Comunicarea cu primarii de sector nu a existat și a fost una dintre cele mai defectuos îndeplinite responsabilități pe care le-ați avut ca manager.
Spuneați, vrând să descrieți „lupta" dvs. cu administrația, că este „un context în care oamenii nu se ajută între ei, sunt tot felul de lucruri subterane, că asta este administrația publică, într-o limbă necunoscută".
Problema cea mai mare este că nici măcar nu vorbiți despre problemele reale ale administrației, ci construiți o poveste cu aluzii, pe ideea că administrația este „bau-bau", chiar adversarul ascuns al dorinței dvs. de a înainta. Administrația are nevoie de un bun manager cu mână forte, însă, și dacă ați avea aparatul administrativ perfect, la fel ați decide și ați acționa.
Cum puteți justifica nerealizarea programului dvs. pentru trafic, spunând despre promisiunile din campanie: „când am spus lucrurile astea, aveam informații parțiale"?
Cum poate un om cu experiența dvs. - activ din 2006 în dezbaterea despre administrația Bucureștiului, candidat pentru Primăria Capitalei în 2012, în 2016 și care în 2020 avea susținerea USR și PNL, două partide mari care aveau consilieri generali și locali cu experiență directă în administrarea Capitalei - să declare că a fost „semi-realist" când a venit la primărie?
Arată asta cumva că programul de campanie a fost scris fără nicio bază, și odată ajuns la Primărie, v-ați gândit că oricum veți acoperi promisiunile, cu recunoașterea dulce-naivă a lipsei de realism?
Domnule primar general, nimic din ce spun aici nu este un atac. Puteați fi - mergând pe terenul pregătit în mandatul meu, 2016-2020 - un exemplu de bun primar și n-ați fost. Și dacă, prin minune, ați avea acel aparat administrativ perfect și acei colaboratori, așa cum vi-i doriți, la fel de încet v-ați mișca și acționa, la fel de greu ați colabora si comunica.
Pentru că, așa cum spuneți despre sine, într-o discuție publică pe 28 mai: „sunt ciufut și încăpățânat". Sunt acestea trăsături de bun manager? Răspunsul îl oferă timpul pierdut al bucureștenilor și declarațiile publice exasperate, din toți acești ani, ale celor cu care aveați datoria să colaborați.
Gabriela Firea
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
O finalistă de la Miss Elveția a fost sugrumată, dezmembrată și pasată cu un blender de soțul ei
O finalistă de la Miss Elveția a fost sugrumată, dezmembrată și pasată cu un blender de soțul ei. Este știrea care a șocat întregul mapamond! Soțul femeii, acum în proces, a cerut să fie eliberat! Judecătorii i-au respins cererea!
-
Postul intermitent ascunde un pericol major: ce arată ultimele cercetări despre ceea ce se crede a fi sanatos
O nouă cercetare sugerează că postul intermitent, deși cunoscut pentru beneficiile sale pentru sănătate, cum ar fi pierderea în greutate și chiar reducerea riscului de demență, poate veni la pachet cu un risc crescut de cancer, scrie Science Alert.
-
Spaniolii au învățat "metoda românească" de a face plinul la mașină: Este cel mai eficient
Un clip viral în Spania dezvăluie un „truc românesc" (truco rumeno) despre cum să faci plinul la mașină în cel mai eficient mod posibil, arătând cum să introduci până și ultima picătură de benzină în rezervor.
-
Ursula e isterizata de Agenda 2030: Minuscula Europa vrea sa regleze temperatura globala. Restul lumii "isi bate joc" de planurile UE
Comisia Europeană le-a cerut miercuri guvernelor statelor membre ale UE care nu i-au trimis încă versiunea finală a planurilor lor energetice şi climatice să facă acest lucru cât mai curând posibil, insistând că aceste planuri reprezintă un "pas cheie" în obiectivul blocului comunitar de a atinge ţinta reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră fixată pentru anul 2030.
-
Mircea Geoană face o gafă monumentală în direct: "Dumnezeu să-i dea sănătate Regelui Mihai!"
Mircea Geoană, candidat independent la alegerile prezidențiale din toamna acestui an, a făcut o gafă monumentală, în direct la PRO Tv, în emisiunea Andreei Esca. Vorbind despre Regele Mihai, i-a urat acestuia 'sănătate!'. Regele Mihai a murit pe 5 decembrie 2017, în Elveția.
-
Soția unui finalist la "Puterea Dragostei" a fost ucisă în Olanda. Bărbatul a aflat despre crimă în închisoare
Gabriel Vasiliu, finalistul celui de-al doilea sezon al emisiunii „Puterea Dragostei", a aflat din închisoare că soția sa, Ana Maria în vârstă de 34 de ani, a fost ucisă în Olanda.
-
Logo-ul Bluetooth are o origine interesantă care combină istoria nordică și simbolismul.
Acesta a fost creat prin combinarea a două rune ale scriptului viking, în special runele „Haglaz" (sig) și „Bjarkan" (ura), care reprezintă inițialele regelui danez Harald „Bluetooth" Gormsson, care a unit Danemarca și Norvegia în secolul al X-lea.
-
Ce trebuie să știe românii despre Declarația Unică Inteligentă și CNP-ul fiscal: "Nu se vor mai putea face erori. Nu este invaziv sau dăunător"
Actul normativ prin care actuala Declaraţie Unică va fi înlocuită cu o Declaraţie Unică Inteligentă (digitală) va fi promovat anul acesta, urmând ca, după adoptare, să fie aplicat din 2026, pentru veniturile anului 2025.
-
România conduce din nou în clasamentul celor mai scumpe piețe pentru electricitate. Vârful de preț a ajuns la 679 de euro/MWh
Energia electrică tranzacționată pe bursa pe piața pentru ziua următoare a ajuns miercuri, 11 septembrie, la aproape 152 de euro pe megawatt-oră în România, cel mai mare preț din Uniunea Europeană și țările învecinate.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Șefa autonomiei Găgăuziei șochează: vrea referendum pentru unirea cu România
- 2.Cine ar fi în spatele discursului și cat e de santajabil Crin Antonescu. Jurnalista Rodica Culcer aduce în discuție un fost director al SRI
- 3.Scandal cu acuzații porno și o demisie de răsunet în PSD Vrancea
- 4.Sănătate doar contra cost: Pacienții asigurați, obligați să plătească pentru servicii medicale
- 5.Ciolacu a stat capră la Ursula de pomană: Posturile de comisar european râvnite de România deja s-au împărțit la cei care au sfidat-o pe sefa UE
- 6.Crin Antonescu, atac fără precedent la adresa lui Rareș Bogdan. Cei doi erau cunoscuți pentru relația apropiată
- 7.„Elena, tu ești Kamala de Câmpulung". Imnul de campanie compus pentru Elena Lasconi, care face furori pe internet VIDEO
- 8.Diana Şoşoacă surprinsă alături de Arhiepiscopul Teodosie
- 9.Oficios ungar, atac dur la adresa statului român dar și la liderii „lași" ai UDMR: Provocare brutală românească, românizare violentă
- 10.Cartea lui Nicolae Ciucă a ajuns la editură. Surpriză: Nu se va numi "Un ostaș în slujba țării"
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu