Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Rareș Bogdan face un anunț pentru Republica Moldova în contextul războiului din Ucraina: "Zarurile au fost aruncate!"

Postat la: 05.05.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan anunță, de la Strasbourg, că Republica Moldova este susținută pentru a primi statut de țară candidată pentru aderarea la UE. De ce este important acest lucru? Pentru că în acest fel vecinii de peste Prut au acces și la Piața Comună. Liderul PNL susține că următorul pas este ca Moldova să reducă dependența de gazul rusesc.

„Victorie a PNL și EPP! O rezoluție cât o revoluție pentru Republica Moldova. Un vot istoric azi la Strasbourg: Republica Moldova este susținută pentru a primi statut de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană. Demersurile în susținerea Rezoluției făcute de Delegația EPP România au presupus cel mai intens efort de negociere in materie de politică externă făcut pe căi parlamentare. Rezoluția (vot aproape in unanimitate) se referă nu doar la obținerea statutului de țara candidata, dar și la accesul fraților noștri de peste Prut la Piața Comuna.

Obiectivul Delegației EPP România a fost ca Moldova sa obțină facilitați pentru comerț, ca produsele agricole, dar nu numai, sa aibă acces, sa transmitem un semnal către investitori strategici. Moldova pornește pe un drum care va creste nivelul de trai al cetățenilor ei, iar pasul următor este sa reducem dependența de gazul rusesc. Republica Moldova este la fel de importanta pentru climatul de securitate european și mondial precum Ucraina. Mă bucur ca prietenii și colegii noștri din UE au înțeles asta. Doamna Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, va vorbi in Parlamentul European in aceasta luna si urmează proiecte majore pentru frății noștri. Investiții, locuri de munca, progres. Zarurile au fost aruncate", a punctat Rareș Bogdan.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE