Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Cina cea de taină a lui Viktor Orbán cu liderii maghiari din Bazinul Carpatic

Postat la: 23.07.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În ajunul discursului pe care îl va susţine în cadrul celei de-a 31-a ediţii a Universităţii de Vară de la Tuşnad („Tusványos"), premierul ungar Viktor Orbán a avut o întrevedere cu liderii comunităţilor maghiare din Bazinul Carpatic, la fel ca în fiecare an, a transmis Bertalan Havasi, şeful biroului de presă al prim-ministrului ungar, agenţiei ungare de presă MTI.

La întâlnire a participat Hunor Kelemen, preşedintele UDMR, Krisztián Forró, preşedintele Partidului Comunităţii Maghiare (MKP) din Slovacia, István Pásztor, preşedintele Uniunii Maghiare din Voivodina (VMSZ), Róbert Jankovics, preşedintele Uniunii Democratice a Maghiarilor din Croaţia (HMDK), respectiv Ferenc Horváth, preşedintele Comunităţii Naţionale Maghiare din Slovenia (MMÖNK), iar din partea Guvernului Ungariei vicepremierul Zsolt Semjén, şeful Cabinetului Prim-ministrului Ungariei, János Nagy, respectiv preşedintele Comisiei de Politică Externă a Parlamentului de la Budapesta, Zsolt Németh.

În cadrul întrevederii s-a spus că războiul care se tot prelungeşte în Ucraina afectează serios nu numai Ungaria, ci şi comunităţile maghiare de peste graniţele Ungariei, prin urmare este nevoie de consultare continuă pentru a contracara pagubele economice şi sociale. Cei prezenţi şi-au exprimat intenţia ca, în ciuda crizei, realizările politicilor naţionale din ultimii doisprezece ani să fie protejate, a declarat Bertalan Havasi.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE